РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За Деня на будителите ВМРО постави патриотични табели на улици в Стара Загора

Публикувано на:

На 1-ви ноември България чества Деня на народните будители – книжовниците и просветителите, които са изградили и съхранили духовните ценности и национално самосъзнание.

Това бе и повод от ВМРО – Стара Загора да организират благотворителна инициатива по случай празника. Старозагорските войводи поставиха нови информационни табели на десет улици в града, които носят имена на известни българи. Това са ул. „Иван Гарванов", ул. „Гоце Делчев", ул. „Генерал Стефан Тошев", ул. „Анастасия Тошева", ул. „Сава Силов", ул. „Братя Жекови", ул. „Методий Кусев", ул. „Георги Апостолов", ул. „Кольо Ганчев".

От поставените информационните табели гражданите ще могат да научат факти за живота и дейността на старозагорските будителите.

Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука непременно ще има светла и трайна бъднина!". С този цитат на Васил Друмев от ВМРО обясняват акцията си.

От ВМРО – Стара Загора честитят Деня на народните будители на съгражданите си. Патриотите се заричат и занапред да провеждат подобни патриотични начинания, които целят въздигане на българската духовност и национално самочувствие.

Вижте още