РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Детски спортни игри старозагорски олимпийски надежди

Публикувано на:

За девета поредна година ще се проведат Детски спортни игри старозагорски олимпийски надежди. Те се организират от олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и на Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора.

Поради епидемичните условия, тази година игрите ще се проведат на открито, по различно време, на различни площадки и по различни видове спорт. Въпреки ограниченията се очаква в тях да вземат участие над 800 деца от различни спортни клубове не само от Стара Загора. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и е в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

Първата проява ще бъде подкрепата на Детски лекоатлетически турнир „Берое“, организиран от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, който ще се проведе на 24 октомври. В него ще вземат участие 298 деца спортисти от цялата страна. 

Вижте още