РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: На този етап няма основание за по-строги противоепидемични мерки в Стара Загора

Публикувано на:

На този етап няма основание в община Стара Загора да бъдат въведени по-строги противоепидемични мерки, коментира пред zagora.bg кметът Живко Тодоров. Взети са мерки по отношение работата на административните служби към местната администрация - ограничен е директният контакт, носят се маски, дезинфекцира се, за да се спре евентуалното разпространение на заразата. 

"Отново призовавам хората да спазват дистанция, хигиена и да използват маски. По този начин заразата се ограничава. Целта ни не е да глобяваме хората и да влизаме в конфликти с тях, а да ги убедим, че това е правилният начин. Трябва да се научим да живеем с тази зараза, а това означава да спазваме мерките", обясни кметът.

Той допълни, че пандемията има негативни последици и върху общината. Събираемостта на данъците продължава да бъде по-ниска. 

"Когато икономическата активност е по-слаба, това удря и бюджета на общината. Не е приятно и никой не знае колко ще продължи. Когато хората имат по-ниски приходи, общината също има по-ниски приходи".

На този етап няма нужда от допълнителни заеми заради кризата. Заради ниските приходи отпадат някои ремонти по уличната мрежа.

Вижте още