РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Температурите сутринта: между 0 и 5 градуса

Публикувано на:

Днес сутринта в повечето райони ще е студено с минимални температури между 0 и 5 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево, над Югоизточна България с по-значителна облачност и там на отделни места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България до умерен.

След студеното утро, през деня ще се затопли и максималните температури ще са 13-18 градуса. 

Жълт код за ниски температури е обявен в 15 области в страната за 20 октомври. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. 

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. 

През следващите три дни в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще се затопля, дневните температури ще се повишат значително и в петък максималните в цялата страна ще са около и над 20 градуса, в отделни райони достигащи 24-25. Съществено ще е повишението на температурите и в планините, ще са по-високи от обичайните за втората половина от октомври.

Минималните температури в сряда и четвъртък ще са все още ниски и на отделни места в котловините и в Северна България ще има слана.

Вижте още