РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Разследват стрелба по лек автомобил в Стара Загора

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за стрелба по лек автомобил. На 17 октомври, в ранния следобед, по ул. „Георги Байданов“ в посока изток се движил лек автомобил „Мазда“, управляван от 51-годишен старозагорец. В автомобила на предна дясна седалка пътувала и пълнолетната дъщеря на водача. В близост до сградите на бившето предприятие „Сердика“, шофьорът чул нехарактерен шум, който оприличил на гръм. Веднага след това, последвал удар на малък предмет в горната дясна част на предното панорамно стъкло на автомобила. Предметът успял да счупи стъклото и паднал на седалката на пасажера. Водачът продължил движението си и като стигнал до дома си, веднага подал сигнал на тел. 112.

На място  пристигнал дежурен екип от Второ РУ на МВР – Стара Загора, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и други. Установено било, че предметът счупил стъклото и проникнал в купето на автомобила е проектил от огнестрелно оръжие.

Образувано е досъдебно производство. Предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ от една до пет години или „глоба“ от петстотин до три хиляди лева.

И към момента продължават оперативно - издирвателните мероприятия за установяване на извършителя на престъплението.

Вижте още