РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът с награда за успешно управление на голяма община

Публикувано на:

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров спечели Национална награда в категория „Успешно управление на голяма община 2020“ за Южна България от Асоциацията на българските градове и региони. Наградата беше връчена по време на провелия се във Велинград двудневен форум за „Предизвикателствата пред общините в България в контекста на европейските политики 2021-2027“. Основните теми, които разискваха участниците, бяха свързани с регионалната политика, зелената сделка на ЕС, правната и институционалната рамка в областта на закрилата на бежанците и местната им интеграция.

Отличието бе получено от Георги Симеонов, директор на Дирекция „Инвестиции и европейски програми“ към Община Стара Загора. Той подчерта, че община Стара Загора работи по реализацията на множество проекти. „Добрите резултати са постигнати благодарение на европейската солидарност и активното използване на всички възможни източници на финансиране“, обясни Симеонов.

Шестите годишни награди на Асоциацията бяха в 23 категории. Основният критерий за определяне на призьорите е реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

 

Вижте още