РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Стара Загора получи награда за осигуряване на достъпна архитектурна среда

Публикувано на:

Плакет за цялостен принос в осигуряването на достъпна архитектурна среда получи днес Община Стара Загора. Призът е в резултат на обследване на различни обекти от Комисията за защита от дискриминация в безсрочната кампания „Достъпна България“.

Наградата получиха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова. 

Ана Джумалиева, председател на Комисията, връчи сертификати за изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на  образователни и културни институти в Стара Загора: Регионален исторически музей, Музей на религиите, Музей „Градски бит“, Музей “Неолитни жилища“ и Държавна опера Стара Загора. Бяха отличени още Девето основно училище „Веселин Ханчев“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, 11 основно училище „Николай Лилиев“, ППМГ „Гео Милев“, Средно училище „Иван Вазов“. Всички техни представители заявиха, че успехът им е дело на съвместната работа с Община Стара Загора.

Общинската спортна зала „Иван Вазов“ и общинският Културен център „Стара Загора“ също получиха сертификати. Отличените получават и специални стикери за отличени обекти от Комисията.

„При нас всичко се прави с взаимност. Припомням, че Стара Загора е градът с най-много социални услуги в страната, чрез които не се дискриминират хората в неравностойно положение“, каза зам.-кмет Сотирова.

На срещата бе представена и проект: „Национална стратегия за противодействие на дискриминацията – дискриминация на пазара на труда“, разработен съвместно с Министерството на труда и социалната политика, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

Целите на проекта са вързани с осигуряване на равни права, равни възможности и   недискриминация на всички български граждани за пълноправно участие в пазара на труда. Ще бъде създаден и Национален междуинституционален механизъм за противодействие на дискриминацията на пазара на труда.

Вижте още