РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

14-годишно момиче загина при катастрофа

Публикувано на:

14-годишно момиче загина при верижна катастрофа. Инцидентът е станал на пътя от с. Плодовитово към с. Мирово. При движение с несъобразена скорост, 29-годишен неправоспособен водач с "БМВ", изгубил управление над автомобила, който ударил насрещно движещ се "Фолксваген", управляван от 43-годишна жена. В следствие на удара "Фолксваген"-ът излязъл от пътното платно и спрял в крайпътна канавка, а движещият се зад него товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 61-годишен мъж, за да избегне удар с "БМВ"-то, завил, напуснал пътното платно и се преобърнал в канавка. Лекият автомобил „БМВ“ продължил движението си и се преобърнал.

В следствие на настъпилия инцидент, водачът на „БМВ“-то е получил комоцио и счупени шийни прешлени, а пътували в същия автомобил пътници са получили различни наранявания: 65-годишна жена е получила комоцио и счупен нос, 15-годишно момче е получило комоцио. Настанени са за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Пътувало в лекия автомобил „БМВ“ 14-годишно момиче е откарано в УМБАЛ - Стара Загора, където е починало.

Тримата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. При извършената проверка е установено, че на „БМВ“-то са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

В РУ - Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1 от НК.

Вижте още