РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Две години затвор за мъж участвал в телефонна измама

Публикувано на:

69-годишен мъж от Хасково ще лежи две години в затвора, при първоначален „общ“ режим, заради телефонна измама. 

На 6 декември 2018 година в Стара Загора, в съучастие с неустановено лице, като помагач, подпомогнал семейство да бъде заблудено, че с тях се е свързал полицейски служител и органите на Министерство на вътрешните работи спешно се нуждаят от съдействието им, за да заловят лица, извършващи измами. Причинената имотна вреда е в размер на  49 000 лева.

Пред Районен съд – Стара Загора делото премина по реда на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Според повдигнатото обвинение подсъдимият попаднал в измамната схема посредством свой приятел, който му предоставил номер на непознат мъж, предлагащ работа. Тъй като обвиняемият изпитвал финансови затруднения, провел телефонен разговор с лицето, с неустановена самоличност, което се представило като „Митко“. В този разговор неустановеното лице обяснило, че предлага  „работа“, състояща се в това подсъдимият да го подпомага, ходейки на различни адреси в страната, за да взема пратки, за което му обещал добри доходи. В проведените впоследствие между подсъдимия и въпросното лице разговори двамата се договорили, че  подсъдимият ще започне да изпълнява поръчките му, което и сторил, прибирайки пакети с пари от измамени хора. Същите оставял на посочени места, след  като вземал за себе си определена сума.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Вижте още