РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора посрещна туроператори от цялата страна

Публикувано на:

51 туроператори от цялата страна са на тридневно посещение в Стара Загора. Те ще се запознаят със забележителностите на града, ще посетят Прабългарската школа за оцеляване Багатур и Зоопарка.

"Зоопркът все още е в ремонт, но задължително ще го покажа на гостите ни. Целта е от 2021 година този атракцион да бъде максимално посещаван както от групи, така и от индивидуални туристи", обясни зам.-кметът на Стара Загора Милена Желева. 

Туропературите ще се запознаят с хотелската база в града и с част от ресторантите. Ще бъдат придружавани от професионални екскурзовади. 

Срещата се осъществява по инициатива на старозагорските туроператорски фирми. 

"За нас е много важно, особено по време на криза, да се обърнем към вътрешния пазар. Тази тенденция ще продължи и през следващите години. Имаме какво да предложим на туристите. Целта ни е да развием уикенд туризма, хотелите да бъдат посещавани", допълни Милена Желева.  

Тя обясни, че към момента 99% от туристите в града са българи. Над 12 000 са реализираните нощувки през месец август, което е с около 30% по - малко в сравнение с август 2019 година.

Вижте още