РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Пламен Йорданов: В Стара Загора няма напуснали членове на ГЕРБ

Публикувано на:

През последните седмици няколко човека са напуснали ПП ГЕРБ. Това са хора от Гурково и Николаево, които ще се присъединят към формацията на Цветан Цветанов. Голяма част от тях работят в местно предприятие, чийто управител споделя политиките на Цветанов. Това коментира пред zagora.bg областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. Няма подадени заявления за напускане на членове от Стара Загора. 

"Аз не съм привърженик на това движение от партия в партия. Обикновено тези хора нямат голям успех. Например БАСТА, която се отцепи от ГЕРБ. В нея отидоха тези, които бяха неудовлетворени - искали са нещо, но не са го получили. Това е въпрос на морал. Защитаваш едни идеи и в следващия момент се отричаш от тях. Не го разбирам", каза Йорданов. 

Той допълни, че подготовката за предстоящите парламентарни избори вече е започнала. Категоричен е обаче, че най-добрата кампания е тази, в която работиш постоянно, а не само по избори. 

"Към момента голяма част от заложените приоритети в последната предизборна кампания или се изпълняват, или вече са изпълнени. Да вземем за пример сферата на образованието. Приоритетите ни бяха подобряване на инфраструктурата, повишаване на учителските заплати, повече спорт в училище, подобряване на комуникацията. Всичко това е факт. Така е и в социалната сфера. Беше заложено в края на мандата средната работна заплата в страната да бъде 1500 лева. Към момента тя е 1350 - 1400 лева. И това е изпълнено", обясни областният координатор на ГЕРБ. 

Вече са ясни приоритетите на партията за следващия мандат. Предстоят срещи с различните гилдии, на които хората да кажат от какво са доволни и какви са очакванията им. Срещите ще бъдат на областно ниво и ще се проведат през месец октомври.

"Това е сериозната подготовка за предизборна кампания, а не лозунгите", допълни Йорданов.

Той коментира и протестите, които продължават вече над два месеца.

"Протестите нямат нито едно мотивирано искане и не дават никаква алтернатива. Само лозунги и никакви предложения. Съгласен съм, че има неща, в които ГЕРБ сбърка - комуникацията с хората, с другите партии. Позволихме комуникацията между десните партии да се изостри до толкова, че да не си говорят. В момента партии от ЕНП, с еднакви приоритети и виждания, са в остра опозиция. От тук нататък еднопартиен модел на управление не е на дневен ред. Трябва да има споделено управление. Най-логичното е да има разбирателство в дясното пространство, но вариантите за коалиционно управление към този момент изглеждат невъзможни". 

Според Пламен Йорданов обществото не е узряло за управление ГЕРБ - БСП и не би го приело. 

"Предстоят избори в община Мъглиж. Ще вложим усилия и ще се опитаме да направим така, че новият кмет да продължи приоритетите на Господин Господинов. Избор за председател ще се проведе в общинската организация в Чирпан, където се разделихме с досегашния. Той явно имаше очаквания за пост след изборите, но това, че си член на ГЕРБ не ти осигурява постове", каза още Пламен Йорданов. 

Вижте още