РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“ отвори врати

Публикувано на:

В Световния ден на музиката отвори врати новият Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Той се намира в сградата на бул. „Митрополит Методий Кусев“ 20, която бе дарена на Община Стара Загора от сестрата на професора Мария Жекова.

Архимандрит Богослов и свещеници от Старозагорската митрополия отслужиха водосвет за здраве, а Мария Жекова и зам.-кметът на Стара Загора Милена Желева прерязаха лентата пред ремонтираната сграда.

Младите таланти на Стара Загора ще разполагат с камерна зала с добра акустика, със сгъваеми  столове с лека метална конструкция. Обособена е изложбена площ, ще има и  музикален магазин. На втория и третия етаж са разположени кабинети за занимания по различни видове изкуства.

В Камерната зала ще представят  своите концерти изявени възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. Те вече ще имат свой дом в центъра на града, място, където да развиват своя потенциал. В залата вече има и специален роял, подарен от Швейцария, със съдействието на кмета Живко Тодоров.

В центъра ще работят различни художествени ателиета, ще заработи и Клуб „Сценаристика и кинознание“, който ще ръководи  Николай Колев, сценарист на филмите „11 А“ и „12 А“.

 

Вижте още