РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Над 90 свободни позиции обявиха работодатели на младежката трудова борса

Публикувано на:

92 свободни работни места обявиха 9 работодатели, включили се в трудовата борса за младежи, която се проведе в Стара Загора. Представителите на бизнеса представиха фирмите и настоящото търсене на работна ръка.

Търсенето е предимно в сферата на техниката и технологиите, а най-търсени са оператори в производството, кредитни консултанти, търговски работници в хранителни вериги, ветеринарни специалисти.

На трудовата борса бяха обявени и свободни места за кадрови войници в Българската армия. Експертите от бюрото по труда представиха възможностите за обучение и квалификация, за кариерно развитие и реализация чрез EURES мрежата за европейска мобилност.

70 търсещи работа лица посетиха борсата и се възползваха от възможностите за пряк контакт с фирмите. Четирима от младежите не са регистрирани като безработни, а 16 от посетителите бяха на възраст над целевата група по проекта.

Работодателите имаха възможността да направят подбор за някои от незаетите длъжности във фирмите си.

Младежката трудова борса е в рамките на проект „Готови за работа” и се организира от Агенция по заетостта София, чрез териториалното й поделение Дирекция „Бюро по труда” - Стара Загора.

Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”.

Вижте още