РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

40-годишна влиза в затвора заради грабеж

Публикувано на:

Районен съд – Стара Загора присъди наказание „лишаване от свобода“ в размер на две години и четири месеца при първоначален „строг“ режим на 40-годишна жена от гр.Шумен, многократно осъждана.

Съдът произнесе присъда, с която призна подсъдимата за виновна в това, че на 22.03.2020 година в град Стара Загора отнела чужди движими вещи - мобилен телефон, портфейл, калъф за мобилен телефон и 90,00 лева, всичко на обща стойност 765,00 лева, като е употребила за това сила.

Подсъдимата стояла пред хранителен магазин в Стара Загора и наблюдавала излизащите от него хора. Пострадалата, като клиент на магазина, го напуснала и тръгнала към дома си, натоварена с покупки в торби. Жената вървяла бавно, следвана в гръб от подсъдимата. Непосредствено пред входа на блока, в който живее пострадалата, подсъдимата силно издърпала портфейла със съдържащите се в него мобилен телефон и вещи и избягала в неизвестна посока.

Наказателното производство срещу подсъдимата премина по реда Глава XXVII от НПК - съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимата призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

 

Вижте още