РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ветеринарен център Лапата - Виливет – с грижа и любов за вашия любимец

Публикувано на:

В Стара Загора отвори врати Ветеринарен център Лапата - Виливет. Екипът ще Ви посрещне с усмивка, професионализъм и внимание. Клиниката предлага профилактични прегледи, лечение, обезпаразитяване, ваксинация, чипиране, хирургия и акушерство. Във Виливет зъбният камък на Вашия любимец ще бъде почистен без упойка. А в Груминг салона ще се погрижат за външния му вид - подстригване, оформяне, поддръжка.  

Клиниката, единствена в Стара Загора, предлага вана за озонотерапия. Лечението се прилага при кожни и ставни заболявания. Озонотерапията се прилага като помощник на кучетата с луксация, дисплазия. Ползва се и по време на възстановителния период след счупване на крайник и операция. Особено подходяща е за възрастни кучета над 7 години за подобряване на опорно – двигателната система.

Любимецът се поставя във вана с озонатор, където озонът се усвоява от кожата и тъканите.

Озонът съдържа три кислородни атома, които реагират в тъканта, тъй като се разграждат до обикновен кислород и реактивна синглетна кислородна молекула, която може да се комбинира с химикали и други молекули. Без странични ефекти, това е изключително безопасна терапия, която работи по много начини чрез: намаляване на възпалението, активиране на имунната система, инактивиращи бактерии, вируси, гъбички, дрожди и най-различни протозои. Тъй като озонът спомага за лекуването на много проблеми, той може да бъде добавен към почти всяка схема на лечение.

Употребите са много и разнообразни: всеки път, когато има инфекции или възпаления, увреждане на тъканите или необичайна клетъчна пролиферация, озонът може да се използва за поддържане на лечения, конвенционални или холистични. Няколко примера са: кожни рани, особено обезцветяване и дълбоки ожулвания; горещи точки; пиодермия; алергичен дерматит; абсцеси, облекчаване на болката. При възпаление на гръбначния мозък озонът и кислородът преминават през кръвно / мозъчната бариера, така че това е отличен начин за подпомагане на лечението на всеки неврологичен проблем.

Ветеринарен център Лапата - Виливет разполага и с магазин, където може да намерите всичко необходимо – от качествена храна и лакомства до играчки и дрешки. Предлаганите продукти може да разгледате на ТУК

Ветеринарен център Лапата – Виливет – по-добрата грижа за вашия любимец. 

Стара Загора, ул."Стефан Сливков" 45.

Вижте още