РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Окръжен съд – Стара Загора остави в ареста двама млади мъже, разследвани за кражби

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора потвърди определенията на Районен съд – Стара Загора, с които са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама мъже – на 20 и 22 години.

Двамата са задържани след проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с кражби на вещи и части от МПС. В хода на разследването са установени и иззети множество вещи, за които са налице данни, че са били откраднати.

Въззивният състав счита, че са събрани достатъчно доказателства по делото, че двамата са автори на деянието. Според магистратите, в конкретния случай е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление при вземането на по-лека мярка за неотклонение. Двамата обвиняеми са млади мъже, с чисто съдебно минало, но вече част от мащабна престъпна дейност, развивана както в Стара Загора, така в София. Спрямо 22-годишния мъж е налице и друго висящо наказателно производство за престъпление от общ характер, извършено в съучастие.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

Вижте още