РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

"Възраждане": Актът от 13 септември е акт на гняв спрямо тази екологична бомба

Публикувано на:

Като български граждани, членовете на Възраждане имат конституционно право да изразяват гражданската си позиция. Това тяхно конституционно право няма как да бъде ограничавано в политическа организация, функционираща в синхрон с основните демократичните принципи. Членовете на Възраждане по тяхно желание могат да участват в граждански сдружения и други формации, борещи се за определени каузи.

Те са част от най-активната опозиция в българския политически живот, чиято цел е запазването на Родината ни и превръщането ú в предпочитано място за живеене, работа и отглеждане на деца за  всички българи. Това може да се постигне само след оставка на управлението на ГЕРБ и „обединените патриоти", което безспорно е най-вредното в историята на България.

През последните 70 дни страната е разтърсена от протести с искане за оставка на Правителството, оставка на Главния прокурор и предсрочни избори. Тези протести обединяват множество граждани на Република България. Те са законни, мирни и демократични. Възраждане подкрепя протестите и исканията им, като голяма част от поддръжниците ни ежедневно взимат участие в тях. Ние сме активни граждани с позиция и считаме, че трябва да сме особено непримирими към несправедливостите и очевидните престъпления, за да се развиваме като общество. Това е не само наше право – това е наше задължение.

Причините, поради които протестиращите граждани са гневни са много, но някои от тези причини са особено свързани с начина, по който хората изявиха недоволството си на 13 септември 2020 г. в град Стара Загора.

Благодарение на управляващите, България се превърна в бунището на Европа - милиони тонове отпадъци се внесоха с тяхното разрешение. Унищожаването на тези отпадъци замърсява безвъзвратно водите, почвите и въздуха на България.

Актът от 13 септември е акт на гняв спрямо тази екологична бомба. Той е напълно логичен и далеч по-безопасен за хората. Разбира се, все още чакаме адекватна реакция на Прокуратурата не само за сагата с боклуците, но и за:

  • изсичането на горите;
  • източването на язовирите;
  • застрояването на плажовете;
  • безобразните концесии;
  • скандалите около записите и снимките на Борисов;
  • злоупотребите с европрограми, както и много, много други безобразия, които за съжаление, няма да могат да се изметат от общинската фирма за чистота, а ще рефлектират върху живота ни десетилетия наред.

Възраждане подкрепя и е част от протестите на българските граждани и настоява за незабавни оставки на Правителството и Главния прокурор, съд за виновниците  и предсрочни избори.

Вижте още