РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Да помогнем на Дени!

Публикувано на:

Над 1000 лева бяха събрани по време на благотворителен концерт „Бяла Коледа за Дени" в Раднево. В програмата се включиха изпълнителите Мира, Марина Тошич, Кирил Атанасов, Ива, Тони Христов, рапърът Релето, имитаторът на Слави Трифонов – Младен Кирилов и други. Освен от вход, средства се събираха и с благотворителен търг и базар по време на събитието.

Дени

Името му е Денислав Веселинов Койчев. Роден е преждевременно на 15.07.2008 г. в 27 гестационна седмица с тегло 1 200 гр. от с. Сърнево, Старозагорско. В осмия месец става ясно, че детето е с двигателно изоставане. Поставена му е диагноза Детска Церебрална Парализа. Веднага започва рехабилитация, която продължава четири години при д-р Чавдаров в болница "Света София", гр. София. Многократно е провеждал и рехабилитации в Специализирана болница за рехабилитация в гр. Котел, които семейството финансира с лични средства. Първоначално детето се лекува само в България. Родителите му започват да търсят възможности да провеждат рехабилитации и в чужбина, за да могат да ускорят процеса на възстановяване на Дени. Средствата обаче са непосилни за тях и това кара майката, сама да създаде група във Фейсбук, в подкрепа на Дени, с името „ Да помогнем на Дени" и да открие дарителска сметка. Първото му лечение извън България е през 2014 година в Полша, гр. Голдап, болница „Мечти". През месец март 2016 година за първи път заминават за лечение в Китай, гр. Фошан, провинция Нанхай. Там Дени започва лечение с нетрадиционна китайска медицина, която дава много добри резултати. Лечението включва рехабилитация, масажи, електростимулация, магнитна и билкова стимулация, терапия за финната моторика, иглотерапия, логопед. Благодарение на това лечение в Китай, Дени вече ходи сам, макар и да има още какво да се желае. За дете с ДЦП е огромно постижение да изкачва сам стълби, а да изкачва стълби без да се държи за парапета е цяло чудо! Показва, че координацията му се подобрява с всеки следващ курс, все повече! Голямата болка на семейството е, че Дени още не може да говори! На петия пореден курс лекарите наблягат много на работа за говора и уверяват, че детето ще говори!

Дени има нужда от нас! Дени, заслужава, както всяко друго дете, да играе, да тича, да се смее и да има безгрижно детство, а не животът му да преминава в болници и центрове за рехабилитации. Нужни са му редица процедури, които са обединени в 5 месечни курсове на лечение в Китай, а за всеки курс са необходими 30 000 лева. Всяка година се провеждат по 2 курса, общо 60 000 лева, които са непосилни за родителите му. Шансът, Дени да изживее един пълноценен живот е много голям, в това уверяват китайските професори, на които се вярва изцяло, защото именно там, Дени направи първите си крачки и започна да ходи самостоятелно. Всеки, който желае може да помогне на дарителските сметки, както и със SMS с текст DMS DENI, на 17 777!

Вижте още