РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Почти 2 000 000 лева събра "Българската Коледа"

Публикувано на:

Над 1 910 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл „Българската Коледа”, който се състоя снощи в Народния театър „Иван Вазов“. Това съобщиха от пресслужбата на Президента. Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива ще подпомогне лечението на деца и ще осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

От началото на кампанията в края на месец ноември са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. Оттогава в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили  1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Миро, Орлин Горанов, Графа, Любо Киров, Люси Дяковска, Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група Бон-Бон и Детски хор на Българското национално радио посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2019 година. 

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg

Вижте още