РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Сблъсъци, задържани и извадени павета - равносметката на един протест

Публикувано на:

Тази сутрин напрежението на протеста в София ескалира. Над 35 души бяха задържани, 30 от които са с криминални регистрации. По служителите на реда са хвърляни камъни, а протестиращите са носили прътове", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Протестиращи предизвикаха и пожар в центъра на София. Бали слама пламнаха от хвърляни от демонстрантите бомбички. Сеното в началото бе струпано от тях, за да замерват полицаите.

Снимки на протестиращи, които къртят прочуите жълти павета в столицата, взривиха фейсбук пространството. Действията им бяха приети като вандалски акт.

Президентът Румен Радев повтори казаното десетки пъти досега сред протестиращите и пред медиите и призова за оставка на кабинета. Този път го направи от трибуната на новата пленарна зала "Света София" в бившия Партиен дом. Словото му чуха само от опозицията, след като мнозинството го бойкотира и напусна.

"Призовавам ви да последвате волята на българите за незабавна и безусловна оставка на правителството, нямаме друг път за излизане от блокажа на държавата", заяви в обръщението си президентът. Радев апелира протестиращите да се пазят от провокации, "защото не можем да си позволим да опорочим протеста".

"Вече няма никакво значение какво е казал Борисов", каза още президентът.

От ДПС пък поискаха оставките и на президента, и на Правителството.

Вижте още