РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Агенцията по заетостта продължава да консултира работодателите за новите антикризисни мерки

Публикувано на:

Агенцията по заетостта продължава да консултира българските работодатели за новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията. Целта е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.

Експертите от бюрата по труда са на разположение на представителите на бизнеса за консултации във връзка с пакета ЗАЕТОСТ х 3 – проект „Заетост за теб”; подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проект „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от covid-19” (290 лв. за фирми в сферата на транспорта и хотелиерство и ресторантьорство) на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и стартиралата на 15.07.2020 г. мярка с нов дизайн 60/40.

Повече информация е публикувана на страницата на Агенцията по заетостта.

Продължава да бъде активна процедурата за присъединяване на различни организации към EURES мрежата в България. Инициативата стартира миналата година и вече три организации се възползваха от тази възможност и придобиха статут на акредитиран EURES член или партньор.

По този начин се разширява партньорският кръг, който предоставя богатия каталог от EURES услуги в областта на трудовата мобилност и който участва в обмена на работни места и профили на търсещи работа лица.

Подробна информация относно начина на кандидатстване и изискванията за присъединяване към EURES мрежата можете да откриете на интернет страницата на Агенция по заетостта: ТУК

Вижте още