РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Криминално проявен отново в ареста

Публикувано на:

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем 41-годишен мъж , който на 17.08.2020 г., в гр. Гурково, в условията на опасен рецидив, при управление на лек автомобил, марка “Ланчия”, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като с поведението си. При опит да бъде задържан е създал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие и причиняване на телесни повреди и материални щети, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – трима полицейски служители, изпълняващи функции по опазването на обществения ред, изразяващо се в неспиране на подаден светлинен и звуков сигнал от служебен патрулен полицейски автомобил, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Полицейските служители изпълнявали патрулно-постова дейност в гр.Гурково. Те установили обвиняемия да шофира лек автомобил, а знаели, че той е наказан по административен ред с лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Полицейските служители се опитали да спрат водача, но той избегнал проверката. Последвало преследване, след което мъжът е бил задържан. Обвиняемият е бил тестван с техническо средство и е установено, че е употребил наркотични вещества.

Той е осъждан за притежание на наркотични вещества, за закана с убийство и др., криминално проявен е. Задържан е за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура - Казанлък внесе искане в съда за вземане на Мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте още