РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Борисов поиска оставката на Президента

Публикувано на:

И аз искам оставката на Радев. Даже на Христо Иванов не му я исках, беше ми заместник толкова години. Всеки може да иска оставката на някой. Един да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов. Затова Конституцията е казала – провеждат се избори, на тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата, каза премиерът Бойко Борисов, който е в Сакар заедно с вътрешния министър, за да видят на място как се гасят пожарите, пламнали през уикенда

Той потвърди, че полицията няма да разбутва палатковия лагер на протестиращите на "Орлов мост".

Премиерът е разпоредил да се разговаря с хората от палатките. Няма да се допусне напрежение и сблъсъци.

Относно напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ, Борисов заяви, че то е предизвикано от провокатори.

"Когато една партия по реда си е свикала конференция, спазила е мерките, тези, които идват да препятстват, това са провокатори. Ако на мач на Левски, отиде публиката на ЦСКА, кои са провокатори?", направи паралел премиерът.

„Как да ги отстраним? Ако трябва да ги отстраним, нали трябва да ви пипна. Те това целяха”, отговори Борисов на журналистическите въпроси. „Ние отидохме ли на „Позитано”, отидохме ли при Христо Иванов, или където и да е, за да провокираме. Те дойдоха да провокират”, каза Борисов.


Вижте още