РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Майка обвини кмета на Змейово в насилие, той помагал на възрастна жена

Публикувано на:

Майка обвини кмета на старозагорското село Змейово Стоян Трифонов в насилие над 15-годишния й син. В социалните мрежи Стела Драгиева обясни, че детето е ударено от джип, след което е бито.

„Ние живеем в Змейово, имам двама сина, смея да твърдя добре възпитани. Снощи, на път към вкъщи, след като са  се  разделили с приятелите си ,кметът на селото Стоян Трифонов, видимо неадекватен или може би под въздействието на алкохол връхлита с джипа си върху малкия ми син. Спира рязко в него, при което детето пада .И по неизвестни причини, слиза от джипа и започва да бие сина ми, който е на 15 години .Детето се мъчи да се свържи с нас, но телефонът му е изтръгнат от ръцете и счупен.По някакъв начин брат му успява да се добере до телефон и да ни информира.И докато баща му отиде там, детето ми е влачено за косата. Опитал се е да му върже ръцете и да го натика в багажника на колата.Докато отиде баща му и органите на реда .Синът ми бе малтретиран и набит от кмета на селото, без да знае защо се случва това ,защо е тази агресия към него от страна на кмета. При идването на полицията, кметът започва да се прави на невинен, че не е докоснал сина ми.

Синът ми е откаран в болницата и са взети необходимите мерки....И  до колкото разбрах от сигурни източници това не е първият подобен случай на кмета - да бие непълнолетни лица и да остава ненаказан”, пише жената. Тя е извадила медицинско свидетелство и е решена да подаде жалба.

За коментар потърсихме кмета на село Змейово Стоян Трифонов. Той обясни, че майката не живее в селото, а в Пловдив. Синовете й са при баща си.

„Всички тези думи, които са написани в социалната мрежа са от рода „Крадецът вика дръжте крадеца”. Историята започна на 30 юли. Възрастна жена ми се оплака, че е тормозена през нощта от група младежи с качулки. Хвърлят контейнери в двора й, трошат, опитват се да влизат в двора. Разбрахме се когато има проблем да ми звънне да отида. Говорих с кварталния. На 6 август вечерта ми се обади, но когато отидох вече ги нямаше. Снощи жената отново се обади. Отидох много бързо. Видях ги как се скриват в съседната улица и ги проследих с колата. Единият се спъна и го хванах – младеж с арогантно поведение. Свалих му качулката, хванах го за врата, за да го задържа до идването на полицията и го заведох при жената, за да се извини. Стана още по-арогантен. Междувременно спря човек от селото, от неговия телефон се обадих на 112. Момчето се обади на баща си и му каза: „Тате, бият ме!”. Не съм му взимал телефона”, разказва Стоян Трифонов.

След няколко минути идва бащата.

„Помислих, че ще му се скара, защото тормози възрастни хора, а той ме бутна в оградата. В един момент започна да ме души. Заплаши ме, че ще ме застреля, ще ме заколи”, обясни кметът на Змейово.

Заплахите са продължили и след идването на служителите на реда. Стоян Трифонов допълни, че кметовете имат право да задържат нарушители до идването на властите. Категоричен е, че не е удрял момчето. Проблеми с младежа е имало още по време на извънредното положение.

Тормозената жена е на 80 години, разпитана е от полицията, подадена е и жалба.

Вижте още