РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Полицията не допуска протестиращите да блокират АМ "Тракия", те не се отказват от целта си

Публикувано на:

Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират АМ "Тракия", категорично заяви комисар Илиян Илиев, началник на „Охранителна полиция"

"Магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен. Правим го заради безопасността на протестиращите. Не сме ограничили правата им", обясни комисар Илиев. 

Блокадата на пътя от Стара Загора до магистралата продължава почти 24 часа. 

"Вече близо 24 часа сме блокирани на пътя от полиция и жандармерия, които възпрепятстват свободното ни преминаване към АМ "Тракия". Нашето желание е, в знак на протест, да преминем през пътния възел на магистралата. Това, обаче, се оказва невъзможно, тъй като голям състав на полиция и жандармерия са ни блокирали. Въпреки провокациите от страна  на полицията, ние осъзнаваме своята отговорност, разговоряме с тях, с молба автомобили с деца, болни, възрастни хора и специализиран транспорт да бъдат пропускани, тъй като органите на реда блокират свободното им преминаване. Ние, обаче, няма да се откажем от целта си и молим компетентните органи да организират безопасното ни преминаване", коментират протестиращите.
Вижте още