РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кампанията „Чудната елха" зарадва децата с увреждания

Публикувано на:

В навечерието на Коледа старозагорският омбудсман Надежда Чакърова предаде лично над 250 комплекта за рисуване и моделиране, както и много образователни игри на децата с увреждания от центровете за работа в общината.

„ Инициативата за поредна година премина изключително успешно, благодарение на даренията на много граждани, които се присъединиха и създадохме усмивки и вълшебства. Старозагорци са хора със сърца и го доказахме отново. Надявам се, че ще превърнем „Чудната елха" в устойчива традиция, най-вече заради примера деца да помогнат на деца и пожелавам на всички здрава, мирна и светла Коледа и Нова Година", сподели Надежда Чакърова.

В кампанията участваха младите омбудсмани, деца, родители и учители от  ДГ 66 "Детски рай", 11 И клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан", съвместно с книжарница "Макси Микс", децата от Второ ОУ "П. Р. Славейков", УС на ППМГ "Гео Милев", ПГСАГ "Лубор Байер", екипа на Районен съд, Лайънс Клуб Аугуста, фирми, организации и много граждани, чрез което стана възможно да се обхванат всички деца в центровете и защитените къщи. А през месец януари по предложение на фондация "Постижения" ще  бъдат изложени рисунки на децата от центровете на национална изложба, за да бъдат поощрени и наградени малките таланти.

Вижте още