РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Огненият балет "Дон Кихот" на 25 юли на Античен форум

Публикувано на:

Държавна опера-Стара Загора ще представи на 25 юли от 21:00 часа на Античен форум „Августа Траяна“ своята впечатляваща постановка на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. Шестима от младите артисти ще имат своите премиери на старозагорска сцена. За първи път в централната роля на Базил ще видите Фиорди Лоха, а Калин Любенов ще бъде Санчо Панса, Клара Ферер е Повелителка на дриадите, Тсао Ю-Чен е Амурче, а Паскуален Каселли и Сторм Норис ще се изявят във фламенко танца.

Балетът на Държавна опера-Стара Загора получи престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци и Cantus Firmus „Кристална лира“ за спектакъла на балета „Дон Кихот“, чиято премиера бе на 27 ноември 2018 година в Стара Загора. На 18 юли с тази постановка бе официалното откриване на петото издание на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете-2020“ във Велико Търново.

„Дон Кихот“ е  пищен спектакъл, създаден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време.  Той е сред върховите постижения на класическия танц. В постановката на Старозагорската опера Аршак Галумян - премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореографска свежест и оригинален режисьорски прочит, като обогатява и визуалното възприятие с много театрални, дори кинематографиччни изразни средства. Художник на декора и великолепните костюми е италианецът Салваторе Русо.

Вижте още