РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Милена Желева, зам.-кмет на Стра Загора: Културните институти са с гарантирани приходи въпреки кризата

Публикувано на:

Към този момент не се предвижда провеждането на нито едно от по-големите традиционни събития в Стара Загора. Така ще бъде поне до есента, в зависимост от епидемиологичната обстановка. Това коментира заместник - кметът по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева.

"Надяваме се да успеем да отбележим подобаващо празника на Стара Загора. Има идея ретропарадът да се проведе отново в парк "Артилерийски". Организаторите искаха да има по-силно международно участие, но на този етап не е ясно дали това ще се случи. Предпазливи сме за струпването на хора. Именно поради тази причина, тази година, няма да се проведе паметният спектакъл "Моление за Стара Загора", коментира Милена Желева.

Тя допълни, че въпреки дефицита в бюджета, няма да се намали издръжката на културните институти. Те остават с гарантирани приходи, както от Общината, така и от Министерството на културата, без значение от продадените билети. 

Община Стара Загора продължава да развива и арт зоните на открито. Всички музиканти, поети и художници се включват напълно безвъзмездно в програмата, за да радват старозагорци и гостите на града.

Вижте още