РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Изграждат сграда на мястото на Стария съвет

Публикувано на:

С 40 гласа „за” общинските съветници отстъпиха право на строеж на мястото на Стария съвет. Началната тръжна цена е 1,915 млн. лв. без ДДС. Петима се въздържаха, а трима гласуваха против.

Предложението беше внесено като извънредно и бе разгледано и подкрепено от двете ресорни комисии.

„На Председателски съвет стана ясно, че конкретната причина за късното внасяне е, че ако се реализира продажбата, средствата трябва да бъдат включени в бюджета, който ще бъде приет в края на януари 2020 година”, обясни председателят на Общинския съвет Мария Динева.

На общината ще й трябват приходи, след като предложението за по-висока такса смет не получи одобрение. На общината ще й трябват приходи, за да изготвим бюджет, в който Инвестиционната програма съответства на нуждите на старозагорци. Това е причината и аз не го крия”, мотивира късното внасяне на точката и кметът Живко Тодоров..

Емоциите са лош съветник, когато трябва да се вземат решения, които са важни за целия град. В тази зала всеки един от нас говори от името на гражданите, защото с 12 формации сме достатъчно голяма представителна извадка, каза председателят на групата на ГЕРБ Диян Димитров.

Вижте още