РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Управляващата коалицията запазва своята стабилност

Публикувано на:

Коалицията ще продължи да управлява до пролетта. Кадрови промени в правителството ще има, но те ще се обсъждат едва след отхвърлянето на вота на недоверие в парламента.

За това са се разбрали ГЕРБ и Обединените патриоти на коалиционния съвет. 

Решенията след съвета обобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Първото е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата до пролетта на идната година. Най-сериозният въпрос, който трябва да предстои е в началото на следващата седмица - отхвърлянето на вота на недоверие на БСП. За кадровите проблеми в кабинета взехме решение да се правят промени в състава след преодоляването на вота на недоверие в НС.

Консолидирани сме за отхвърляне на вота и след това евентуално ще обсъждаме кадрови промени, искане и приемане на оставки, както и други промени в състава на кабинета", каза Валери Симеонов.

"Вотът няма да мине, но промени ще има", добави и Каракачанов.

"Абсолютно съм съгласен с тях, че сега не трябва да се раздвояваме, а да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство", заяви Бойко Борисов. Той поясни за поисканите три оставки на министри: "Аз се извинявам, но когато областните координатори, когато партията ми поиска действия, аз съответно ги привеждам в действия. Затова съм поискал оставките", обясни премиерът Бойко Борисов.

снимка: БГНЕС

Вижте още