РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ГЕРБ: Тук сме, за да покажем, че ние не работим за мафията, а за хората

Публикувано на:

Румен Радев нарече над милион български граждани мутри. "Мутри ли сме? Не!". Така отвърнаха привържениците на правителството и на ГЕРБ на контрапротест пред Министерския съвет, на метри от протеста в подкрепа на президента Румен Радев.

"Това не е контрапротест, а митинг в подкрепа на европейското правителство. Българските граждани отредиха ние да управляваме", заяви парламентарният председател Цвета Караянчева.

"Радев нарече правителството и прокуратурата "мутри". Не бива да достигаме дотук. Това, което направи вчера президентът, е недопустимо", категорична беше тя. Караянчева обвини държавния глава, че призовава към неподчинение и целта му е да се стигне до назначено от него служебно правителство.

"Мутри ли сме?", попита Караянчева. "Тук сме, за да покажем, че ние не работим за мафията, а за хората. Някой се опитва да ни внуши, че ние работим за мафията", заяви социалният министър Деница Сачева.

"Поводът да се съберем днес не е хубав, поводът е тежката разделителна линия в българското общество, която беше дълбана 4 години от Румен Радев и БСП", обвини депутатът Тома Биков на митинга.

Той направи допълни, че "на четвъртата година българските граждани седят от двете страни на улицата, мразят се и се псуват".

Биков обяви, че управляващите са имали намерение да възпрат митинга на ГЕРБ в подкрепа на кабинета, но се отказали, когато чули президентът да нарече мутри над милион български граждани.

"Къде да отидат над милион души, които имат право на мнение точно така, както и привържениците на президента?", попита депутатът.


снимка: Георги Димитров

Вижте още