РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Румен Радев: Предстои да напишем историята, от която няма да се срамуваме

Публикувано на:

Няма да повторим грешките от 2013 година, няма да се делим. Някои, в своето безсилие, се опитват да разиграват етническата карта, но ние няма да го допуснем. Тук сме, за да защитим свободата си, защото за да бъдем себе си, първо трява да сме свободни. Да кажем не на политическите репресии, не на произвола, не на популизма, не на прокурорското бездействие по отношение на корупцията. Не на страха. Стези думи президентът Румен Радев към протестиращите, които настояват за оставката на управляващите.

"Милиони българи искат да се върнат в родината си. България не е собственост на олигарсите, тя е на всички нас. Искаме честни избори и машинно гласуване. Благодаря Ви, че сте тук и показвате своята позиция. През следващите дни мафията ще организира контрапротести, ще внушава, че сте платени и ще Ви очерня. Но платените протести са там, където са автобусите. Не бъдете агресивни", призова президентът.

Той допълни, че днес се решава бъдещето на България, не във фейсбук и не на масата.

"С нашето присъствие тук ние гласуваме за бъдещето на страната си. Предстои да напишем историята, от която няма да се срамуваме", категоричен е държавният глава.

Вижте още