РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Борисов: Не трябва да има ограничение за „Росенец“

Публикувано на:
Забранен е достъпът по море в акваторията и района на парк „Росенец", в който се намира "летния сарай" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Забраната е влязла в сила от 21:00 часа снощи и ще важи до 21:00 часа на 15 септември. Достъпът е забранен по молба на НСО.
„Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, заяви премиерът Бойко Борисов.

"След като получат това писмо, всички служби на правителството, трябва да го изпълняват. Представете си Каракачанов извежда военни кораби и ги нарежда там. Съответно МВР, в лицето на Маринов, изкарва гранични катери и почва на мегафоните да казват: моля, напуснете, еди кой си , ще има глоби, актове. В същото време от лодките стоят и снимат. Морска администрация е дала координатите, които са поискани. И какво излиза, че правителството брани имот на Ахмед Доган", каза Борисов.

Той разпореди да се намери законова форма, ако се налага среща с директора на НСО и да се оттегли това искане. Не трябва да има такова ограничение за „Росенец“, категоричен е премиерът. 
Вижте още