РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Студенти по медицина ще помагат в Инфекциозна клиника

Публикувано на:

След приключване на лятната сесия осем студенти по медицина ще работят като доброволци в Инфекциозната клиника на старозагорската болница. Това стана ясно по време на заседание на Областния медицински съвет във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и въвеждането на допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нас.

В момента в клиниката работят 10 медицински сестри и 9 лекари. При необходимост още три сестри са готови да се присъединят към екипа.   

Ситуацията в Старозагорска област е относително спокойна. В областта няма селектирано огнище на коронавирус. Случаите са пръснати, като преобладаващият брой на заболели и носители на вируса е от селата. По-голямата част от новорегистрираните, дали положителни проби при PCR тест, са само носители на вируса, но нямат клинични изяви на заболяването.

Членовете на Областния медицински съвет призоваха отново хората да бъдат отговорни и да спазват стриктно мерките, които се въвеждат от тази вечер.

Вижте още