РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Още един жител на гурковското село Паничерево получи наказание за нарушаване на карантина

Публикувано на:

Районен съд – Казанлък постанови наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца, чието изпълнение е отложено с тригодишен изпитателен срок,  и глоба в размер от десет хиляди лева на 25-годишен мъж от Паничерево.

Съдът го призна за виновен в това, че не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, в което е посочил, че ще пребивава за срок от 14 дни, след пристигането си от рискова държава – Кралство Великобритания.

На 26 март подсъдимият напуснал адреса, на който посочил, че ще пребивава по време на задължителната си карантина и отишъл до магазин в селото, за да си напазарува. По пътя си срещнал познат и спрял да си поговори с него. По това време в селото се намирали полицейски служители, които осъществявали проверка на поставените под карантина лица. Те забелязали подсъдимия и другия мъж и след извършена справка установили, че подсъдимия е нарушил задължението си да не напуска посочения от него адрес.

За извършеното престъпление съдът намали размера на наказанието с една трета, тъй като делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в  обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

Вижте още