РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ВМРО: Или взимаш непопулярни решения, или си напускаш постовете

Публикувано на:

Целта на програмата за образована раждаемост е да се подкрепят българските семейства. Демографската криза е изключително сериозен проблем и сме длъжни да предприемем мерки, и да се опитаме да се справим с него. Това коментираха от старозагорската организация на ВМРО по повод предложението си за финансова помощ от община Стара Загора за новородено дете. Предложението е за всяко дете да се отпускат по 1000 лева, независимо кое по ред е в семейството, но до трето дете.

През 2018 година в Стара Загора са родени 1394 деца. Всяка година се раждат все по-малко деца. За да се справим с демографския срив, трябва да се раждат минимум 2000 деца, коментира общинският председател на ВМРО Евден Николов.

Програмата за образована раждаемост на ВМРО е от месец март.

„Нямаме патент за нея, но ще кажа на колегите от другите политически партии, които се опитват да я представят за своя – нека бъдем коректни. Земеделски Народен съюз направиха своя програма, а именно те говорят за политическа хигиена”, каза общинският съветник Антон Андонов.

От ВМРО коментираха и отказа на общинските съветници от ЗНС да подкрепят увеличението на такса смет и позицията на председателя на Общинския съвет Мария Динева.

„На вашата пресконференция от понеделник /16.12/ говорихте, че ЗНС е коректен партньор, подкрепящ кмета Живко Тодоров в две кампании. Също така  подчертахте за хората , които са ви избрали….. говорихте за принципи…….. и по-нататък за политическа хигиена. И когато дойдохте  до това, ни дойде в повече!

Какво е да си коректен партньор? Когато искаш да управляваш заедно, да предявиш претенции за Председателското място в Общинския съвет, когато продължаваш да искаш и зам.-кметско място или когато политическата ти хигиена стига до там, че да казваш на по-големия си партньор постфактум, че имаш ангажименти към избирателите си относно едно, второ и трето.

Да, ти може да нямаш принципно подписан договор за управление, но вербалният значи много повече, особено за онези с моралните категории. Разбираме, че възбудата от преминалите избори е голяма, но да отбележим ……те отминаха. В различни срещи чуваме за политическата СИЛА ЗНС тук, политическата СИЛА ЗНС там. Поправете ни, но Вие имате 7 общински съветници. Чак пък сила?! Има две хипотези дами и господа земеделци: Или си в тюрлю гювеча от партии, които не подкрепят основната политическа сила в Общинския съвет и напускаш постовете, които заемаш, или подкрепяш непопулярните мерки, които се налагат понякога! Не сме адвокати на никой!  Говорим само за морала в политиката! Няма как да искаш да защитаваш личния си интерес и бизнес ……и същевременно да казваш "няма драма". Да няма драма!  И друг път сме виждали политическа безпринципност и  популизъм, но нека да не говорим за политическа хигиена!”, е позицията на ВМРО.

От партията са категорични, че няма как да избягаме от увеличението на такса смет.

Организацията има още едно предложение, което да бъде включено в Бюджет 2020 – създаването на Фонд „Бъдеще за Стара Загора”. Идеята е общината да отпуска стипендии в размер на 100 лева месечно за даровити деца. По предварителни сметки това би струвало по 50 – 60 000 лева месечно.  

Вижте още