РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Емил Христов: Трябва ясно да определим посоката, по която ще върви Стара Загора

Публикувано на:

През последните години Стара Загора е на водещо място в България по брутен вътрешен продукт на човек спрямо населението. И това се дължи на сектор енергетика. Ако искаме да запазим това и да се нареждаме в икономическо отношение непосредствено след София, трябва да се развиваме успешно, да намерим нова сфера и посока, по която да вървим през следващите години. Това заяви Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, по време на форума „Стара Загора срещу кризата“.

Акцент бе поставен върху бъдещето на летище Стара Загора, което е с отнет лиценз. „Трябва да сме специализирани в икономически дейности, които носят приходи и гарантират високо заплащане на подготвените специалисти. С икономиката си Стара Загора стоеше много по-добре преди години от Пловдив. Но изостанахме и сега сравнението не е в наша полза. Рискуваме да изостанем много, ако ние с вас и с всички активни старозагорци не вземем решение накъде и как трябва да се развиваме“, категоричен е Емил Христов.

Той призова общинските съветници да поемат нужната инициатива и да дадат ясен отговор на въпроса накъде ще върви Стара Загора. „С решенията си днес носим отговорност за бъдещето на хората, които са избрали да живеят в Стара Загора и в региона“, каза Христов. Той уточни, че развитието трябва да е в посока на създаване на високотехнологични продукти. 

Във форума в Стара Загора участва и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Вижте още