РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Старозагорци отбелязаха 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода

Публикувано на:
С военен ритуал и заупокойна молитва в старозагорския парк „Тракия" отбелязаха 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода. 
За честта, за гордостта, за смелостта – думи за Войводата изказа Цанко Атанасов - председател на Тракийско дружество „Одринска епопея" в Стара Загора. Атанасов благодари на Община Стара Загора за подкрепата, която оказва на тракийците. Той отбеляза и че на 18 декември местното тракийско дружество ще участва в София в тържественото откриване на бюст -паметник на Капитан Петко Войвода в Алеята на бележитите българи в Борисовата градина в София. 
С почетни юбилейни медали бяха удостоени кметът Живко Тодоров и ресорният му заместник Иванка Сотирова, Диана Атанасова, началник на отдел „Култура" на Община Стара Загора, Дарина Гайдарова, директор на VI ОУ „Св. Никола", Ивелин Керанов, директор на Драматичния театър "Гео Милев" и командира на Втора механизирана бригада - бригаден генерал Стоян Шопов. 
Организатори на честването пред паметника на Капитан Петко бяха Община Стара Загора и тракийско дружество „Одринска епопея".
Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Мария Динева, общински съветници, десетки граждани и членове на тракийското дружество. Участие в ритуала взеха още военни от Втора тунджанска механизирана бригада, духовници от старозагорска митрополия. Водещ на събитието бе Ивелин Керанов, директор на Драматичен театър „Гео Милев".

Вижте още