РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Майка и син убиха възрастен мъж

Публикувано на:

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 45-годишна жена 21-годишния й син за умишлено убийство, както и за принуда.

За принуда, в съучастие с двамата, като обвиняем е привлечен и 28-годишният племенник на жената. Тримата са били задържани на 27 юни при проведена Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Стара Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, с цел противодействие на престъпленията, извършени на територията на 2 РУ на МВР – Стара Загора и във връзка с настъпила смърт на 76-годишен мъж.    

Установено е, че на 23 юни тримата обвиняеми отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора. Там живеели пострадалият 76-годишен мъж и неговият син - на 52 години. Тримата обвиняеми се скарали с тях по повод забавяне на пълномощно с разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Те искали да принудят мъжа да подпише документа. Установено е, че жената и синът й нанесли побой на 76-годишния мъж, а племенникът удрял неговия 52-годишен син, като му нанесъл лека телесна повреда.

След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. Пострадалият 76-годишен мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, за да се лекува. На 24 юни здравословното му състояние се влошило, близките се обадили в Спешна помощ и повикали линейка. Мъжът бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, мъжът е починал на 27 юни, за което е бил подаден сигнал в полицията. По повод събраните данни за извършено умишлено убийство,  незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че обвиняемите са съпричастни към извършените престъпления, като първоначално са били установени и задържани от органите на полицията, а след това и привлечени като обвиняеми.

Данните от разследването сочат, че обвиняемата се грижела за 10-годишния син на племенницата си, която била починала. Искала да замине да работи в чужбина и да вземе със себе си детето, за което й било нужно разрешение от 52-годишния мъж. Той имал брак с племенницата й и въпреки че не бил биологичен баща на детето, по закон се водел негов родител. Понеже се забавил с пълномощното, тримата отишли в дома му, за да го принудят да подпише документа. 

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Вижте още