РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

"Арена Стара Загора" - новата спортна зала (СНИМКИ)

Публикувано на:

Проектът на АТЕК-ВД София за изграждане на многофункционална спортна зала в Стара Загора спечели първото място в конкурса, обявен от община Стара Загора.В градоустройствено отношение той се вписва в средата, предоставена за изграждане, като хармонизира със спецификата на парк „Артилерийски“ и с околната застройка, посочи проф. Валери Иванов от УАСГ. „Постарахме се да предложим комплексен център, който ще обогати целия регион. Заданието предполага изграждането на комплексен обслужващ център, с акцент на спорта, който да функционира денонощно, за да създаде предпоставки за финансова самоиздръжка, т.е. освен в спортен и развлекателен център, сградата да се превърне в печелившо предприятие“, обясни професор Иванов.

Стойността за изграждането на многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“ е около 25 млн лева. В края на миналата година държавата отпусна 4.5 млн лева. 

Cгpaдaтa щe oбeдинявa фyнĸции нa cпopтнo cъopъжeниe c ĸaпaцитeт 5200 ceдящи мecтa, ĸoнцepтнa зaлa и бизнec зoнa c ĸoнфepeнтeн блoĸ, xpaнeнe и paзвлeчeния. 

Вижте още