РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха мъж заради домашно насилие

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишен мъж, привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда, като деянието е било извършено при условията на домашно насилие.

В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият  и пострадалата жена преди живеели заедно. Тя била подлагана на системно домашно насилие. Поради тази причина жената напуснала обвиняемия и заедно с децата им се изнесла от семейното жилище. След като бил освободен от затвора, където изтърпял наказание за причинено телесно увреждане на пострадалата, отново в условията на домашно насилие, те отново заживели заедно. На 19.06.2020 г. мъжът нанесъл побой на пострадалата и на едно от децата си. Жената успяла да избяга при свои роднини и да потърси помощ от полицията. Обвиняемият бил задържан, а на пострадалата била оказана медицинска помощ и лечение.

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура –  Стара Загора, е установено, че обвиняемият е криминално проявен, многократно осъждан, като за последно е освободен от затвора в началото на юни 2020 г., където изтърпял наказание за причинено телесно увреждане на пострадалата. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 3 години.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

Вижте още