РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Непознати песни на Пучини представя Ивайло Михайлов

Публикувано на:

Вълнуващ концерт с песните на Джакомо Пучини ще събере почитателите на Пучини на 26 юни от 19,00 ч. в залата на Държавна опера-Стара Загора, за да се насладят на изкуството на един любим и доказан творчески тандем – тенорът Ивайло Михайлов и пианистката Деница Петрова. Концертът ще представи цикъла „Песните на Пучини“, а композициите, включени в програмата, сами по себе си ще изненадат всички почитатели на композитора, защото са малко познати и стават обществено достояние едва през 1987г., когато един от най-големите изследователи на творчеството на Пучини – Майкъл Кей ги публикува. Ивайло Михайлов ще представи песни за глас и пиано предназначени за ценители, които намират удоволствието от изкуството в по-сериозната музика.

Водещ на концерта е утвърдената актриса Ивана Папазова, която не за първи път се среща отблизо с оперното изкуство. Ивана Папазова получава през 2014  Наградата „ПЛОВДИВ” в категория „Театър“ и годишната награда на Обществото на независимите критици за моноспектакъла „ГЛАС“ от Елена Алексиева, реж. Калин Ангелов. ”Глас” разказва за двойничката и нереализирана дубльорка на оперната прима Мария Калас – Виктория Глас.

Песните на Пучини, които ще представи за първи път пред старозагорската публика тенорът Ивайло Михайлов са композирани през най-плодотворните години на Пучини, като голяма част от тях са написани случайно, по определен повод или по настояване на близки и приятели. Някои от тях са били композирани по поръчка на учебни заведения, други като романси, предназначени за приеми, и са били публикувани в периодични музикални издания.

Вижте още