РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

До месец приключва изграждането на Индустриална зона „Загоре“

Публикувано на:

90 % от строителните дейности в Индустриална зона „Загоре“ са завършени. Изградена е подземната инфраструктура, положени са изцяло комуникационни връзки от ток, вода и газ. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната-Радослав Танев. Той допълни, че вече е положен първият пласт от асфалтa на новоизградените улици.

„Пътните платна са с широчина от 8 метра, като са проектирани с необходимите радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони, тротоари и велоалея“, обясни Танев. Готов е паркингът, който ще бъде ползван от фирмите в Индустриална зона „Загоре“. Положено е 16-метрово мостово съоръжение с цел разширяване на достъпа и изграждане на пешеходна зона и велоалея. Изцяло е монтирано и уличното осветление. “Очаква се до средата на месец юли изцяло да бъде завършена инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“, което означава, че ще бъде готова с месец по-рано от заложеното време“, убеден е изпълнителният директор.

Танев е категоричен, че инвеститорите ще бъдат максимално улеснени при започване на своята дейност, чрез вече изградена инфраструктура и комуникации, както и чрез указване на пълно съдействие от екипа на Зоната. „Голяма част от инвеститорите искат да видят готовия вид на терените. Поради това със завършване на строителството и разговорите с потенциални купувачи ще станат много по-интензивни“.

Зоната вече е била представена пред представители на Търговската камара на Швеция, предстои представяне и пред други. Към настоящия момент има интерес към парцели на Зоната, както и начални преговори за някои от тях. 

Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда съвместно между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион.

 

Вижте още