РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

19-годишен младеж е задържан за изнудване

Публикувано на:

Районна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняеми четирима мъже, задържани при Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена на територията на село Скобелево, общинаПавел баня.

Един от тях е на 19 години, обвинен в изнудване. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок от 72 часа и на 10 юни 2020 г. Районна прокуратура –Казанлък ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

По досъдебното производство е установено, че в с. Скобелево, обвиняемият, на два пъти – на 12 април 2020 г. и на 15 април 2020 г., изнудвал двама мъже, на 26 и на 49 години, за да му дадат пари. В първия случай, на 12 април 2020 г,  около 22:00 часа, обвиняемият влязъл в дома на пострадалия, който бил сам. Той видял нож на стол в стаята, взел го и заплашил мъжа, като му поискал пари.  Пострадалият му дал 20 лева. На 15 април 2020 г., на обяд, обвиняемият влязъл в дома на самотно живеещ 49-годишен мъж, който страдал от сърдечно заболяване. Болният мъж системно бил тормозен от младежа, който редовно му искал пари, според първоначалните данни на разследването. Поради тази причина пострадалият изпитвал страх и дал единствените си налични 70 лева.  Обвиняемият е осъждан и криминално проявен.

При Специализираната полицейска операция в с. Скобелево са задържани и привлечени като обвиняеми още три лица. Спрямо 45-годишен мъж е повдигнато обвинение за нарушена карантина. Задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР са и двама извършители на кражба – на 18 и 20 години. Извършено е претърсване и е образувано бързо производство за незаконно държане на самоделно огнестрелно оръжие. При друго претърсване и изземване са намерени 44 обекта с признаци на културно-исторически ценности / монети, пръстени и други/ и метал детектор. Образувано е досъдебно производство по случая и е задържан 47-годишен мъж.

В различни обекти са намерени и иззети акцизни стоки без бандерол -  цигари и нарязан тютюн, както и незаконно добита дървесина. В хода на операцията са проверени 77 лица и 69 моторни превозни средства, съставени са актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата и други.

Вижте още