РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За първи път в Община Стара Загора ще се реализира европроект „Детска кухня"

Публикувано на:

Община Стара Загора подписа Партньорско споразумение с Агенцията за социално подпомагане за осъществяването на дейностите по проект „Детска кухня". От страна на Община Стара Загора своя подпис положи арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението". 

Основната цел на проекта е да осигури здравословно и пълноценно хранене на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Така Община Стара Загора изразява съпричастността си към семействата като специфична съпътстваща подкрепа за социално приобщаване и преодоляване на последиците от бедността. 

Предоставянето на храна ще стартира през декември. Тя ще бъде приготвена от Детска кухня – Стара Загора, като ще включва 3-степенно меню за обяд (супа, основно ястие и десерт). Менюто ще се съставя по предварително одобрен от Дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора списък. 

Експертите от Дирекция „Социално подпомагане" ще извършат подбора на децата от кръга на семействата, които получават определени видове помощи, работят с отделите „Закрила на детето" или за които са подадени сигнали от доставчици на социални услуги и други институции на местно ниво. От ДСП ще издават и ваучерите за храната. 

Подробна информация как да се включат в проекта „Детска кухня" родителите могат да получат в Дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора. 

Проект BG05SFPR003-1.006 „Детска кухня" се реализира по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд +.

Срокът за изпълнение на дейностите по подписаното партньорско споразумение е до 30 ноември 2025 година.

Вижте още