РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

40-годишен мъж ще търпи ефективно наказание, шофирал с 2,925 промила и без да има право да управлява МПС

Публикувано на:

Едно общо наказание в размер на една година лишаване от свобода, при общ режим, е наложено на 40-годишен мъж по силата на одобрено от Районен съд – Стара Загора споразумение.

Обвиняемият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три години. Наложено му е наказание глоба в размер на 500 лева. Съдът присъди на мъжа да плати в полза на държавата сумата от 5300 лева, съответстваща на пазарната стойност на управляваното от него моторно превозно средство.

Пред Районен съд – Стара Загора обвиняемият се призна за виновен в това, че на 29 августг. в гр.Стара Загора е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,925 на хиляда, установено с химическа експертиза, след като е бил осъден за същото по вид престъпление (шофиране след употреба на алкохол).

Другото обвинение, по което мъжът приза вината си е за това, че  управлявал автомобила в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС.         

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Вижте още