РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Наркотици вкараха четирима мъже в ареста

Публикувано на:

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са провели специализирана полицейска операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпления свързани с отглеждане, държане и разпространение на наркотични вещества. В село Загоре, непосредствено преди продажба на наркотични вещества е задържан 32-годишен мъж, задържани са и още двама мъже на 39 и 49 години.

При проверка на 32-годишния мъж и колата му са намерени и иззети полиетиленов плик и полиетиленово пакетче, съдържащи суха зелена тревиста маса. В къща, обитавана от мъжа в село Трънково са намерени и иззети 16 растения от рода на конопа с височина от 90 до 200 см, както и пластмасов буркан, съдържащ суха зелена тревиста маса. Изготвената експертиза е установила, че иззетата суха зелена тревиста маса от мъжа, колата и жилището му е марихуана с общо тегло малко над 85 грама.

За иззетите растения изготвената експертиза е установила, че растителната маса е марихуана с общо тегло малко над 576 грама.

Тримата мъже са били задържани за срок до 24 часа. В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 и чл.354в от НК. На 32-годишния мъж е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 и чл.354в от НК и му е наложена мярка за неотколнение "домашен арест".

Криминалисти от РУ-Чирпан са извършили проверка на 35-годишен мъж, колата и имота, който обитава в село Винарово. Намерена и иззета е суха зелена тревиста маса, за която изготвената експертиза е установила, че е марихуана с тегло малко над 350 грама. Образувано е досъдебно производство по чл.354a, ал.3 от НК. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.

Вижте още