РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът Кънчо Папазов поздрави гурковските медалисти от Държавното първенство по ММА

Публикувано на:

Кметът на Гурково Кънчо Папазов се срещна с медалистите по ММА от  Държавното първенство, което се проведе в Горна Оряховица за всички възрасти. Гурковските момчета спечелиха  два бронзови, два сребърни и два златни медала за Боен клуб „Атила" преди дни, възпитаници на треньорите Кристиян Канев  - вицесветовен медалист и бронзов медалист от световно първенство и многократен шампион на България  и Пламен Димитров - медалист от европейско първенство и многократен шампион на България. Отличените са Кристиян Канев и Георгий Цицкарава със златни медали, Тристан-Велизар Ангелов и Кристиян Желев със сребърни медали, Йордан Дончев и Иван Иванов с  бронзови медали.

„Сговорна дружина планина повдига" – така определи резултатите на спортистите ръководителят на клуба Ивайло Георгиев. Той представи спортните им изяви, участието им в месечните им благотворителни кампании с кауза в Стара Загора и предстоящите състезания. "Наред с правилата за зрелищните схватки спортистите  често разговарят  с треньорите  за толерантността, уважението и самодисциплината", уточни Георгиев.

„Радвам се за вашите постижения, които  празнуваме само 4 месеца след първата тренировка в Гурково, състезанията  нахъсват повече към победи. Вярвам, че си давате ясна преценка за нивото на клуба и за целите, които постигате. Благодаря ви, че подкрепяте общинските инициативи", каза кметът Папазов, който даде спортни съвети на ММА състезателите и им разказа спомени от своите ученически години, посветени на спорта. Кметът разказа успешната история на гурковеца Иван Раднев, станал световен вицешампион по борба и им пожела да следват неговото усърдие, дисциплина и упоритост. 

Срещата завърши с подарък от общинското ръководство, обща снимка и пожелания за успехи на шампиона на България Кристиян Канев, вицесветовен шампион за 2021г. и главен треньор по ММА, който ще вземе участие в Световното първенство в Узбекистан през м.ноември т.г. От 12-те участници в националния отбор на България седем са от БК "Атила". В срещата участваха и председателят на Общинския съвет Димитър Драчев, и зам.-кметът Марияна Маринова.

Вижте още