РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Александра Петкова е избраната за Царица Августиада тази година

Публикувано на:

На зрелищно представяне на открито на Античната улица пред Държавна Опера Стара Загора се насладиха вчера вечерта всички гости на фестивала на виното и културното наследство Августиада 2024. Претендентките за короната на Царица Августиада бяха 12. Трудната задача бе за журито и публиката, които избираха най-достойната сред красавиците.

Короната тази година спечели 18 годишната старозагорка Александра Петкова, която е първа година студентка в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Тя е новият посланик на фестивала. Девизът на Александра е „Приемай предизвикателствата и успявай!“.

За първа подгласничка журито избра 18 годишната възпитаничката на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Ваяна Димитрова. Втората подгласничка е 17-годишната ученичка в Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев” Кристина Митева.

Претендентките за титлата Царица на Августиада бяха представени на фейсбук страницата на Августиада, където всеки можеше да даде гласа си за своята фаворитка. Най-много гласове за „Момиче на публиката 2024“ набра първата подгласничка Ваяна Димитрова.

Победителките получиха лента и букет от организаторите, ваучер за фитнес, предметни награди, диплома и възможността за участие на международните конкурси, за които отговаря Мисис 2022 - Гергана Станчева. На първите две красавици бяха подарени и бижута.

Всички участнички получиха бутилка вино и продукти за коса от български бранд. Екипите, с които дефилираха в първи кръг им бяха подарени за спомен от фестивала.

Царицата на Августиада 2024 бе закичена с уникална корона, предадена и от миналогодишната победителка Дебора Стоянова.

Фестивалът продължава и днес, а утре е награждаването на прекрасните вина след гласуване на публиката. Предвидени са специални изненади за гласувалите.

 

 

Вижте още