РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

За принос в развитието на туристически продукт в Община Чирпан бе получен златен приз

Публикувано на:

Експертът по туризъм в Община Чирпан Таня Георгиева  получи златен приз по време на официална церемония по повод Световния ден на туризма,  организирана в София от списание „Дестинация България". Отличието е за „Принос в утвърждаването на туристическия продукт в общината" за 2024 г.

На събитието присъстваха кметът Ивайло Крачолов и основният екип, организиращ проявите в община Чирпан - директорът на дирекцията по култура, образование и туризъм Десита Петкова, експертът по култура Таня Копарова и управителят на ЦОП Ваня Петрова. „С удоволствие поздравихме нашия активен експерт за заслужената награда, за общинското ръководство това е общо признание за  развитието на туризма – фестивален, винен и културен, който развиваме вече 5 години. Днес се радваме на над 60 хиляди посещения на организираните събития, целта ни е да достигнем 100 хиляди", каза кметът Крачолов. За него златният приз е доказателство за усърдието, креативността и иновациите на екипа му, който реализира стратегията по туризъм, създадена през  2019 година.

„Радвам се, че днес за Чирпан се говори и в чужбина, Международният фестивал на лавандулата се счита за един от най-бързо развиващият се фестивал според експерти в туризма. С удовлетворение отбелязвам, че Общината вече е в друга посока на развитие, която впечатлява и привлича туристи, без да имаме море, планина или минерални извори", подчерта кметът, който цели утвърждаване на  конкурентоспособността и да се популяризира един устойчив туристически продукт, който да има своята запазена ниша на пазара. Днес стана ясно, че Таня Георгиева е включена в делегацията на Министерството на туризма през м. октомври за участие в събитие в Лондон. На церемонията  бяха отличени и други общини, личности, фирми и туристически обекти, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.

Вижте още